Bij het gebruik van een stalen ketting moet je goed letten op de volgende dingen

Hopelijk moment dat je een stalen kettingen wilt gaan gebruiken, is het goed om van tevoren zeker te weten dat je de juiste hebt. Dit doe je door het doeleinde van tevoren in gedachten te nemen en te kijken naar welke eigenschappen de beoogde stalen ketting dan nodig heeft. Een ketting waar je de kroonluchter van je oma en ophoudt, heeft immers andere vereisten dan een ketting die een hijskraan gebruikt

Beoogde doel

Zoals hiervoor al stond vermeld, is het beoogde doel het belangrijkst. Formuleer dit dus duidelijk voor jezelf alvorens je overgaat tot aankoop van de benodigde stalen kettingen of stalen kabels.

Draagkracht

Bevestigingsmateriaal heeft helaas z’n grenzen, namelijk: het gewicht. Kijk hier dus goed naar. Houd hierbij ook nadrukkelijk rekening met bijkomend gewicht wat je in eerste instantie wellicht vergeten. Neem het voorbeeld van een plank: op het moment dat je deze plank bevestigd heeft deze een gewicht van wellicht een kilo of een paar kilo. Op het moment dat je hier dingen op gaat zetten of een huisdier of persoon er op gaat zitten verandert het gewicht. Houd hier dus goed rekening mee.

Locatie

Maak je niet druk, je kunt een stalen ketting overal gebruiken. Het is echter wel belangrijk om toch rekening houden met de locatie. Op het moment dat je ervoor kiest om een groot aquarium te bouwen, wil je namelijk andere ketting gebruiken om een schip onder water vast te maken dan de ketting die je gebruikt om bijvoorbeeld het aquarium op te hangen. Of op het moment dat je een elektrische constructie in elkaar gaat zetten. Zeker wanneer dit een combinatie is van water en elektrische apparatuur, dan wil je gegarandeerd de juiste kabel hebben met de juiste eigenschappen om geen risico te lopen op nare ongelukken.