buitenhaarden

Designs en stijlen buitenhaarden

Wilt u een mooie buitenhaard voor op uw terras? Met een buitenhaard geniet u veel langer van de buitenlucht. Ook in de koude dagen van het jaar. Maar met zoveel buitenhaarden zie je soms door de bomen de haarden niet meer. Daarom vertellen we u in dit blog alles over de verschillende designs en stijlen.

Buitenhaard met rookkanaal

Zodra een buitenhaard aanstaat, heeft deze een rookkanaal nodig om de rook bovenin kwijt te kunnen. Vooral als u stookt met hout of kolen. De buitenhaard is aan één kant open, zodat u van het vuur kunt genieten. U moet rekening houden met het plaatsen van de haard. U moet rekening houden met de locatie en dat de buren geen last hebben van de rook. Het aankrijgen van het vuur kan ook even duren. Maar u heeft met een dergelijke haard een prachtige authentieke toevoeging aan uw tuin.

Buitenhaard op gas

Liever een buitenhaard zonder rookkanaal? Ga dan voor een buitenhaard op gas die geen rookkanaal nodig heeft. Deze zijn vaak net zo mooi, en u en uw buren hebben geen last van de rook. U doet het vuur aan met een simpele druk op de knop. U heeft hierbij de keuze uit vuurtafels, kolomvormige haarden en brede haarden. Let er bij een buitenhaard op gas wel op dat u gasflessen nodig heeft die u ook moet bijvullen.

Buitenhaard op bio-ethanol

Wilt u een spectaculair vlammenspel? Ga dan voor een buitenhaard op bio-ethanol. Zo’n buitenhaard is schoon en ook hier heeft u geen last van rook. Daarnaast is bio-ethanol ook erg schoon en geeft het geen nare geur af. Qua modellen en stijlen heeft u ook hier erg veel keuze. Let er met het bijvullen wel op dat het middel erg licht ontvlambaar is. Wacht daarom altijd totdat de haard volledig is afgekoeld voordat u deze bijvult.

Raadpleeg een expert

Waar u ook voor gaat, raadpleeg altijd een specialist in buitenhaarden. Heeft u een buitenhaard op uw terras? Neem contact op en deel uw ervaringen met ons!