Heb jij al domotica in je huis?

Bij Somfy.be verkopen ze allerlei verschillende producten op het gebied van domotica. Veel mensen weten echter niet precies wat domotica zijn. Het doet denken aan het woord ‘domus’, dat Latijn is voor ‘huis’. Het gaat dan ook over producten en technieken die samenwerken en die je kan inzetten om je huis en alles wat daarbij hoort beter aan te sturen en te bedienen. Domotica zoals verkocht worden op Somfy.be worden dan ook wel smart home of huisautomatisering genoemd. Dit betekent dat je draadloos de zaken in je huis op afstand kan bedienen. Heb jij al domotica in je huis? Zo ja, goed bezig. Zo niet, waar wacht je nog op?

Toegankelijk

Onder domotica vallen bijvoorbeeld camera’s die spreken en luisteren, bewegingsmelders met ingebouwde sirenes, rookmelders, buitencamera’s, zonnesensoren, maar ook apparatuur voor verlichting en radiatoren. Dit klinkt heel hip en duur, maar is gelukkig niet zo prijzig als de meeste mensen verwachten. Ook worden domotica steeds betaalbaarder en dus toegankelijker. De tijd waarin je een multimiljonair moest zijn om je domotica te kunnen veroorloven, is voorbij. Ook de gemiddelde mensen heeft nu de toegang om dergelijke apparatuur aan te schaffen.

Geld en energie besparen

Geld is dus geen reden om deze apparaten niet aan te schaffen. Je bespaart er bovendien juist vaak geld mee, omdat allerlei sensoren zelf aanvoelen wanneer ze wel of niet aan moeten staan en moeten functioneren. Bovendien geldt voor alles dat je het kan besturen vanaf je mobiele telefoon. Die avonden waarop je met spijt terugdenkt over die lamp die je aan hebt laten staan en die nu hartstikke veel onnodige stroom verbruikt, zijn voorbij. Met domotica van somfy.be kan je namelijk zelfs op afstand, namelijk via de app op je telefoon, ervoor kiezen om je lamp aan of uit te zetten. Zo bespaar je veel stroom en geld. Bovendien is dat milieuvriendelijk: je hoeft niet onnodig stroom te verbruiken, maar verbruikt alleen stroom wanneer dat daadwerkelijk nodig is.