Waar en wanneer infrarood vloerverwarming?

Wie een nieuwe badkamer gaat maken of laat plaatsen, kiest over het algemeen graag voor wat meer luxe dan die de oude badkamer had. Om een luxe badkamer te creëren is vloerverwarming natuurlijk een groot goed. Dat wil iedereen wel. Het is heerlijk comfortabel aan de voeten, zeker in de winter. Welke soort vloerverwarming is dan te adviseren in de badkamer? Wij lichten in dit blog de infrarood vloerverwarming toe. 

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood vloerverwarming is een droog vloerverwarmingssysteem waarbij infrarood verwarmingsmatten of verwarmingsfolie onder de vloer gelegd wordt. Het werkt echt volkomend anders dan de oude (vertrouwde) traditionele warm water verwarmingsbuizen in de vloer die op het centrale verwarmingssysteem (cv) worden aangesloten. Infrarood verwarming lijkt wat dat betreft meer op elektrische vloerverwarming.

Onder welke vloersoort infrarood verwarming?

Infrarood verwarmingsfolie of -matten kunt u plaatsen onder zogenaamde zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, pvc en vinyl. Dat neemt niet weg dat het altijd te adviseren is om eerst even te controleren of de vloersoort in uw badkamer echt geschikt is voor infrarood  verwarming. 

Infrarood verwarming goed genoeg al bijverwarming

Met Infrarood panelen kunt u niet echt een zeer grote badkamer verwarmen. U kunt het vooral gebruiken als bijverwarming, of voor het verwarmen van een kleine(re) badkamer. Door specifiek in alleen de badkamer te verwarmen met infrarood verwarming, maakt u er efficiënt gebruik van en bespaart u op uw energiekosten.

Is infrarood vloerverwarming kostbaar?

Is een infrarood verwarming duur in gebruik? Als de ruimte die u wilt verwarmen relatief klein in omvang is, is het verbruik waarschijnlijk ook wel laag. Bij een kleinere badkamer, van minder dan ongeveer 10 vierkante meter, kan het zelfs zomaar zijn dat u met infrarood vloerverwarming zelfs voordeliger uit bent dan met andere soorten vloerverwarming.
Wij hopen dat u dit een informatief en inspirerend blog vond, en dat u er uw voordeel mee kunt doen bij het uitzoeken van uw vloerverwarming. Wilt u meer blogs over badkamers lezen? Dat kunt u hier doen.