Kosten waterontharder: wat mag je verwachten?

4 tips bij het kopen van tegels

Wat zijn de kosten waterontharder? Een waterontharderssysteem is een nuttig systeem dat het kraanwater 100% kalkvrij kan maken. Kalkvrij water betekent schone leidingen. Ook huishoudelijke apparaten blijven vanbinnen kalkvrij. Hierdoor presteren ze optimaal, hebben ze minder stroom nodig (je bespaart op energiekosten), plus ze hebben een langer leven. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het installeren van een goede waterontkalker. De voordelen wegen op termijn absoluut zwaarder dan de kosten van de kalkontharder. Je moet bij de kosten niet alleen denken aan de aanschaf van het apparaat zelf, maar ook aan installatiekosten. Gemiddeld genomen ben je al snel zo’n 1.500 euro kwijt. Voor groot verbruik met slim filtersysteem kunnen de kosten oplopen tot 6.000 euro of meer. Grote en complexe systemen kosten altijd meer dan simpele en kleine systemen.

Welke kosten waterontharder?

Je betaalt gemiddeld genomen dus zo’n 1.500 euro. Voor de goedkoopste installaties betaal je zo’n 500 euro. Toch kan goedkoop op termijn duurkoop blijken. De beste waterontharders hebben een lang leven – makkelijk 20 jaar. Er zijn verschillende manieren waarop water kan worden ontkalkt. Een water destilleerder is meestal het goedkoopst (kost tussen de 50 en 1.500 euro), maar niet per se het effectiefst. Voor magnetische ontharding betaal je tussen de 200-400 euro. Voor omgekeerde osmose (trilling tegen een membraan) betaal je tussen de 100 en 1.800 euro. De zoutvrij methode is het duurst en kost doorgaans tussen de 500 en 3.000 euro. Bij Goedkopewaterontharders.nl vind je uitsluitend waterontharders die van de ionenwisselaar methode gebruik maken. Dit is bewezen de meest effectieve methode en zorgt voor 100% kalkvrij water. De kosten voor een waterontharder beginnen hier al bij 399 euro.

Kosten voor onderhoud

Voor waterontkalkers zul je ook de nodige onderhoudskosten moeten betalen. De kosten van een waterontharder zitten hem in de aanschaf, de installatie en het onderhoud. Je kunt voor zo’n 100-300 euro een onderhoudscontract afsluiten voor jaarlijkse inspectie, schoonmaak en spoeling. Je kunt dit eventueel ook zelf doen. Voor nieuwe harsbolletjes, die voor ionenuitwisseling vereist zijn, betaal je gemiddeld tussen de 90 en 130 euro per zak. Soms zul je betalen voor waterbehandelingsreparaties of voor een roestverwijderaar (per container). Bij installatie van een systeem zijn meestal kosten voor transport, materiaal en personeel inbegrepen. De kosten waterontharder zullen ook de voorbereidingen op de werkplek omvatten, plus de opruiming en het verwijderen van puin na voltooiing van de taak. Kies je voor een simpele installatie onder aanrecht of gootsteen, dan kun je die vaak zelf installeren.

De scherp geprijsde waterontharder voor jou

De kosten waterontharder hoeven niet belachelijk duur te zijn, zeker niet als je kiest voor de bovenstaande specialist. Hier heb je keuze uit verschillende formaten ontharders op basis van ionenwisseling. Deze zijn 100% effectief en gaan bij goed onderhoud zeker 20 jaar mee. Door slim aan te schaffen kun je de kosten van een waterontharder flink beperken. De specialist biedt waterontkalkers voor zowel huishoudelijk als professioneel gebruik. Ook kun je gebruik maken van een maatadvies gesprek. Vind vandaag nog de ontharder die bij jou past.