Laadpaal plaatsen

Laadpaal (laten) plaatsen?

Kun je zelf een laadpaal plaatsen?

Niet alleen bedrijven, maar ook steeds meer particulieren hebben een laadpaal voor de deur. En dat is begrijpelijk, want dit is niet alleen heel gemakkelijk, maar het bespaart je ook nog eens veel geld. Een laadpaal verdient zichzelf namelijk snel terug. Zeker met de huidige energieprijzen. Dan moet je er natuurlijk wel eerst één (laten) plaatsen. Schakel je hier een professional voor in? Dan zijn hier natuurlijk kosten aan verbonden. Dat roept de vraag op ‘is het plaatsen van een laadpaal iets dat je zelf kunt doen?’. Je vindt het antwoord in dit artikel.

Juiste laadpaal selecteren

Voordat je een laadpaal kunt plaatsen, zul je eerst een geschikt model uit moeten zoeken. De keuze is inmiddels reuze op dit gebied. Het aanbod merken en modellen is werkelijk enorm. Een model dat helemaal geschikt is voor jouw situatie is dus altijd voorhanden. Waar moet de laadpaal komen? Hoe snel moet hij laden? Hoeveel auto’s kun je tegelijk opladen? Hoe zit het met garantie en onderhoud? Na het selecteren van een geschikte laadpaal kun je hem laten plaatsen.

Laadpaal mag alleen door een vakman worden geplaatst

Een laadpaal werkt op krachtstroom en mag daarom alleen door een vakman (of -vrouw) worden geplaatst. Ben je zelf toevallig een elektricien, dan doe je dit natuurlijk zelf. Zo wordt een laadpaal nog voordeliger. De rest van ons zal gebruik moeten maken van de deskundigheid van een professional.

Meer weten?

Het plaatsen van een laadpaal kun je dus niet zelf doen, tenzij je een elektricien bent. Zo niet, dan ben je verplicht om hier een professional voor in te schakelen, deze kan je ook helpen bij het uitzoeken van een geschikte laadpaal – en je weet dat het goed en veilig gebeurt. Neem voor vragen over het plaatsen van een laadpaal contact op met een specialist of gebruik ons contactformulier.