PVC vloer ideaal voor vloerverwarming

pvc vloer

PVC vloer ideaal voor vloerverwarming

PVC vloeren zijn niet alleen mooi, geluiddempend, makkelijk te vervangen en prima zelf te leggen: ze zijn ook perfect voor vloerverwarming! En dat is een enorm voordeel nu we binnen afzienbare tijd allemaal over moeten op de warmtepomp. Deze verwarmt het huis met relatief lage temperaturen (55 graden celsius max) en geeft zijn warmte af via warm water. Vloerverwarming is dan eigenlijk ook een must vanwege het grote oppervlak. Maar bovenop de vloerverwarming, wilt u natuurlijk wel een mooie vloer. In dit blogartikel vertellen we u waarom juist de PVC vloer hier zo geschikt voor is.

PVC vloeren geven warmte goed door

De belangrijkste eigenschap van een vloer over uw vloerverwarming is natuurlijk dat deze de warmte goed doorgeeft, anders blijft het binnen onaangenaam koud. Een vloer die warmte goed doorgeeft heeft een hoge dichtheid en een zo laag mogelijke dikte. Daarnaast maakt PVC ook nog eens goed vloercontact.

Hoge dichtheid PVC vloeren

De dichtheid is belangrijk omdat lucht isoleert. Hoe hoger de dichtheid, hoe beter de warmte wordt doorgegeven. Dit maakt PVC vloeren veel beter geschikt voor vloerverwarming dan laminaat, parket of lamelparket die een lagere dichtheid hebben. Daarnaast zijn PVC vloeren ook relatief dun zodat de afstand die de warmte van de vloerverwarming moet overbruggen niet al te groot is.

PVC wordt verlijmd

PVC vloeren worden direct op de vloer gelijmd. Hierdoor is het vloercontact optimaal en kan de warmte goed worden doorgegeven naar boven. Voor sommige PVC vloeren wordt hiervoor letterlijk lijm gebruikt, maar er bestaan ook PVC vloeren met een plakstrip die u zo op de vloer plakt. Deze zijn bovendien makkelijk weer te verwijderen bij beschadigingen. Nog een voordeel van PVC vloeren!

Functioneel en mooi

PVC vloeren zijn dun en geven goed de warmte van de vloerverwarming door. Dat maakt het praktisch gezien een uitstekende keuze. En met alle verschillende prints en kleuren die beschikbaar zijn valt er zelfs voor de meest kritische “interieurspecialist” genoeg te kiezen. Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel? Maak gerust gebruik van ons contactformulier.