Strak en modern interieur

Strak en modern interieur

Tips voor een strak en modern interieur

Een strak en modern interieur wordt bij steeds meer mensen steeds populairder. Met een modern interieur zorg je namelijk voor een ruimtelijk en open gevoel in huis. Ondertussen hou je het ook strak en minimalistisch. Rechte en strakke lijnen zijn meer regel dan uitzondering. Wil je je interieur een modern sausje geven? In dit blog lees je vier tips voor de basis van een strak en modern interieur.

De vloer is de basis

Een strakke vloer is de basis voor een modern interieur. Denk hierbij aan een tegelvloer, een betonvloer of een houten vloer met een tint. Vervang je je vloer liever niet? Geef je huidige vloer, indien mogelijk, dan een nieuwe lak. Heb je een tegelvloer? Geef die dan een upgrade met een speciale tegelverf. Zo geef je je huidige vloer eenvoudig een moderne uitstraling.

Speel met het licht

Als het aankomt op interieur wordt het licht vaak over het hoofd gezien. Door met de lichtinval te spelen kun je een ruimtelijk effect in je interieur versterken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licht doorlatende gordijnen zoals vitrage. Hiermee zorg je voor privacy zonder dat je de lichtinval helemaal blokkeert. Geef de muren waar het licht op valt ook altijd een lichte kleur zodat het licht zoveel mogelijk weerkaatst wordt.

Kies de juiste kleuren

Een modern interieur kenmerkt zich door middel van basiskleuren, zoals zwart, wit, grijs en zo nu en dan wat bruintinten. Hiermee hou je het geheel rustig. Zorg ervoor dat de wanden een lichte tint hebben. Dit kun je uitstekend combineren met donkerkleurige details, zoals donkere raamkozijnen of accessoires.

Ga voor strakke meubels

Je kunt wat extra kleur aan je interieur toevoegen door voor strakke meubels met diverse kleuren te gaan. Moderne meubels zijn vaak gemaakt van materiaal, zoals leer, RVS, marmer, glas of chrome. Je kunt hier creatief mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan meubels zoals een:

Meer tips

Met deze tips kun je een goed begin maken met een modern interieur voor je woning. Wil je meer tips? Laat het ons weten via het contactformulier.