Voordelen van houtlook tegels

Voordelen van houtlook tegels

4 voordelen van houtlook tegels

Bent u op zoek naar een mooie en originele wandafwerking voor uw woning of pand? Met een houten afwerking zorgt u voor een mooie en klassieke uitstraling. Helaas zorgt het gebruik van echt hout voor de nodige nadelen. Ga daarom voor houtlook tegels! Met houtlook tegels haalt u namelijk een boel voordelen in huis. Welke voordelen? Dat leest u hier in dit blog.

1. Duurzaam

Houtlook tegels zijn per definitie een stuk duurzamer dan tegels van echt hout. Echt hout slijt sneller en vertoont sneller zichtbare beschadigingen. Houtlook tegels zijn hier aanzienlijk minder gevoelig voor. U gebruikt deze eenvoudig als tegels voor wanden en u kunt er eenvoudig spullen aan ophangen zoals een klok, schilderijen of foto’s.

2. Waterbestendig

Dat water en hout niet goed samen gaan, is natuurlijk niets nieuws onder de zon. Dit maakt hout een ongeschikte afwerking voor bijvoorbeeld uw badkamer. Met houtlook tegels heeft u hier geen last meer van! Met houtlook tegels kunt u uw badkamer gerust een echte Finse sauna of kotta uitstraling geven.

3. Onderhoud

Om houten wanden mooi te houden of te kunnen bewerken, is er onderhoud nodig. Denk hierbij aan schuren, schaven, vernissen en lakken. Met houtlook tegels heeft u hier geen last van. Houtlook tegels geeft u eenvoudig de afwerking die u wilt hebben en u reinigt ze eenvoudig met een simpel sopje. Tot slot heeft u met deze tegels ook geen last van termieten, houtwormen of aanverwanten.

4. Veel goedkope mogelijkheden

U vindt houtlook tegels in enorm veel kleuren en texturen. Met nieuwe printtechnologie kunt u ook eenvoudig een patroon erin laten verwerken dat u anders nooit in de winkel had gevonden. Zo kunt u ook eenvoudig gerecycled hout gebruiken om alsnog die tegel naar wens te krijgen. Tot slot zijn deze alternatieven voor houten tegels ook nog eens goedkoper dan echte houten tegels!

Meer informatie

Wilt u gaan voor houtlook tegels of een andere wandafwerking, maar weet u nog niet helemaal zeker wat u wilt? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.