Waar let je op bij het kopen van tegels?

4 tips bij het kopen van tegels

4 tips bij het kopen van tegels

Waar let je op bij het kopen van tegels? Een goede vraag om jezelf te stellen voordat je daadwerkelijk begint met het kopen van tegels. Of het nu voor je vloer of wand is, en voor welke ruimte dan ook. Goed gekozen tegels heb je lang plezier van. Daarom krijg je van ons in dit blog 4 handige tips voor het kopen van de juiste tegels. Lees snel verder.

1. Stel het budget vast

Voor de meeste van ons geldt helaas bijna altijd een beperkt budget. Bepaal daarom van tevoren wat jouw budget is en ben vooral niet bang om het te vertellen aan de verkoper. Hoe beter hij of zij een beeld heeft van jouw budget, hoe gerichter hij of zij jou kan adviseren. Zijn er tegels die niet binnen jouw budget vallen, dan hoef je deze ook niet te zien. Dat bespaart tijd en moeite.

2. Wat vind je mooi?

Je weet waarschijnlijk wel wat je mooi vindt en wat niet, maar zorg ervoor dat je dit ook echt helder hebt voor jezelf. Houd je van moderne tegels met lichte kleuren? Of houd je juist van klassieke tegels met donkere kleuren? Bekijk ook goed welke stijl je huis heeft of gaat krijgen. Zorg dat de tegels ook hierbij passen. Vooral bij je (toekomstige) meubilair.

3. Vergeet het onderhoud niet

De meeste van ons zullen niet zoveel plezier aan poetsen beleven. Ben jij er daar één van? Houd hier dan rekening mee met het uitzoeken van tegels. De ene tegel is namelijk makkelijker te onderhouden dan de andere. Vergeet ook niet dat vuil op de ene tegel meer opvalt dan op de andere. Heb je tegels met een druk patroon erop? Dan hoef je minder vaak te poetsen dan wanneer je een strakke, egaal witte tegel hebt.

4. Doe je het zelf of laat je het doen?

Een beetje een handige man of vrouw, kan een tegelvloer waarschijnlijk zelf wel leggen. Toch horen we vaak verhalen van mensen die het behoorlijk onderschatten. Vergis je niet: zo kun je de garantie verpesten voor jezelf. Twijfel je of je gouden handjes wel echt van goud zijn? Laat je vloer dan altijd leggen of plaatsen door een professional.

Tegels kopen

Ben je op zoek naar tegels in bijvoorbeeld Haarlem? Kies dan altijd voor een professional voor tegels in Haarlem. Zowel voor de aanschaf als voor het leggen. Zo geniet je binnen no-time van een fijne tegelwand of tegelvloer.

Vragen naar aanleiding van dit blog? Stel al je vragen gerust via het contactformulier.