Waarom spiegel verwarming?

spiegel verwarming

Alsof bittere koude temperaturen en gevaarlijke wegomstandigheden in de winter niet genoeg zijn om het hoofd te bieden, is er de extra uitdaging om jouw spiegels schoon te houden. Wanneer sneeuw, ijs, ijzel en andere creaties van winterweer zich op jouw zijspiegels beginnen op te hopen, kan dit gevaarlijk worden voor zowel automobilisten als andere automobilisten op de weg.

spiegel verwarming

De voordelen van spiegel verwarming

Verwarmde spiegels op jouw voertuig lijkt misschien een extravagantie – zijn ze echt de kosten en het onderhoud waard als ze echt van pas komen voor één seizoen van het jaar? Als je ooit een zware vrachtwagen hebt bestuurd tijdens een sneeuwstorm en niet zeker was van wat er om je heen en achter je was vanwege sneeuw of ijs op je spiegels, dan weet je al dat het antwoord ja is. Eén verkeerde move tijdens het rijden op sneeuw en ijs kan jou en je bedrijf op meerdere manieren kosten, en er hangt geen prijskaartje aan om zo veilig en zelfverzekerd te zijn als tijdens de winter op snelwegsnelheden.

Een veel voorkomende misvatting over verwarmde spiegels is dat ze alleen goed zijn voor ijs en sneeuw. Maar verwarmde spiegels zijn ook super handig om in de regen te hebben. Is het je opgevallen hoe moeilijk het is om tijdens een regenbui een goed zicht rondom uw voertuig te krijgen? Ook hier komen verwarmde spiegels goed van pas.

Om uit te leggen hoe verwarmde spiegels jou kunnen helpen:

– Ze zijn een bewezen veiligheidsfunctie tijdens de winter

– Ze kunnen er ook voor zorgen dat je zicht helder blijft in de regen

– Ze zijn gemakkelijk in en uit te schakelen vanuit uw comfortabele cabine

– Ze kunnen geschikt zijn voor meerdere toepassingen en stijlen van spiegels.

Hoe weet ik of ik verwarmde spiegels heb?

Dit zal jou misschien niet verbazen, maar sommige vrachtwagenbezitters of chauffeurs hebben al in de fabriek verwarmde spiegels op hun voertuigen geïnstalleerd zonder het te weten. De verwarmingsmechanismen werken achter het glas, waardoor het op het eerste gezicht moeilijk te herkennen is.

Om erachter te komen of je een verwarmde of niet-verwarmde spiegel heeft, zoek je naar deze verklikkers:

– Een warmtesymbool op de zijkant van de spiegel

– Twee draden die uit de achterkant van de spiegel komen – deze kunnen worden gebruikt om het verwarmingsmechanisme achter het glas van stroom te voorzien

– Een gestreept verwarmingsrooster achter het spiegelglas.