Zoals de naam al doet vermoeden, is dit 100% hout. De planken zijn uit één stuk hout gesneden. Massief hout is al eeuwenlang aanwezig in huizen en is vernieuwd om zich aan te passen aan het hedendaagse design, soberder maar nog steeds net zo resistent. Massief eiken kopen gebeurt vooral in de meubelindustrie maar ook als parketvloer is eik een aanrader!

Onderhoud en verzorging van massief eikenhout

Massief eikenhout is van nature bestand tegen bederf, bederf en aantasting door insecten, waardoor het zeer onderhoudsarm is, terwijl composietmaterialen die zogenaamd ‘onderhoudsarm’ zijn, meer onderhoud vergen omdat ze geen natuurlijke afweer hebben tegen bijvoorbeeld schimmel. Bovendien zullen plastic vervangers waarschijnlijk vervagen als ze worden blootgesteld aan zonlicht, in tegenstelling tot echt eikenhout. Composietmaterialen kunnen niet worden hersteld of opnieuw worden gelakt zodra hun kleur is vervaagd. Dus als u een project wilt die tientallen jaren meegaat en na verloop van tijd beter wordt, dan is Massief eiken kopen een prima idee!

De sterke en zwakke punten van massief eiken kopen

Massief eiken kopen heeft alle eigenschappen van duurzaam hout, of het nu gaat om hardheid, uiterlijk, dichtheid, esthetiek of zelfs robuustheid. Het eerste voordeel van is de uitstraling: Natuurlijk en authentiek, hout geeft een zeker cachet aan het interieur!

  • Lange levensduur: Massief houten meubelen of parket kunnen jaren meegaan als het goed wordt onderhouden.
  • Een goede geluids- en warmte-isolator : hout staat bekend om zijn isolerende eigenschappen.
  • Ruime keuze aan afwerkingen: afhankelijk van de gekozen houtsoort kan het hout verschillende aspecten aannemen. Het kan ook een gevarieerd aantal afwerkingen krijgen: geolied, verglaasd, gewaxt, enz.

Het is ook de moeite waard om het grootse nadeel van massief houten eik te vermelden: Massief hout moet regelmatig worden onderhouden om zijn oorspronkelijke uiterlijk te behouden. Het hout moet gevoed worden met een specifiek product.