Welke troffel heb je nodig?

De juiste troffel voor de klus uitzoeken

Of je nu stukadoorswerk doet of een tegelvloer legt, een goede troffel is onmisbaar bij het uitvoeren van beide werkzaamheden. Maar welke troffel heb je nodig? Er zijn namelijk verschillende modellen? In dit blogartikel gaan we dieper in op de verschillende soorten troffels en waar ze allemaal voor gebruikt worden. Zo maak je altijd de juiste keuze.

4 soorten troffels

Wil je een troffel kopen? Er zijn verschillende soorten troffels die voor verschillende werkzaamheden kunnen worden ingezet. We bespreken ze hieronder:

1. Stukadoorstroffel

De stukadoorstroffel is speciaal ontworpen om specie op een evenwichtige manier aan te brengen op muren, plafonds en vloeren. De bekendste variant hiervan is de stalen troffel met platte bovenkant.

2. Tegeltroffel

Tegeltroffels worden voornamelijk door tegelzetters gebruikt om tegels mee vast te lijmen of voegmortel mee aan te brengen. Ze hebben vaak scherpe hoekjes aan hun bovenkant, waardoor ze perfect zijn voor het maken van smalle voegjes tussen tegels.

3. Hoektroffels

Hoektroffels zijn ideaal om de hoeken in stucwerk zo perfect mogelijk af te werken. Dit type troffel doet niets anders dan mooie rondingen produceren. Houd hem onder de juiste hoek terwijl je speciemateriaal aan een hoek toevoegt en netjes afrondt.

4. Punttrofsels

De punttrofsel is een smallere variant troffel die perfect zijn voor het bereiken van moeilijk bereikbare plekken. Ideaal voor het stucen achter verwarmingselementen of in kleine ruimtes tussen ramen en deuren.

Goed gereedschap is het halve werk

Met een goede troffel haal je betere resultaten bij elke klus! Of je nou stucadoorswerk doet of een muur met mozaïek wilt betegelen, met de juiste troffel krijg je het beste resultaat. Bepaal daarom altijd vooraf welke soort troffel je nodig hebt en kies het juiste gereedschap voor jouw klus. Zo ben je verzekerd van topresultaten!