5 voordelen van lakken houten vloer

5 voordelen van lakken houten vloer
Een houten vloer is prachtig en heeft een warme uitstraling. Dat wil je natuurlijk graag zo houden! De beste manier om hem te beschermen tegen slijtage, vuil en vocht is door je vloer te lakken. In deze blog bespreken we vijf voordelen van het lakken van een houten vloer.

1. Je vloer is jarenlang beschermd

Het lakken van een houten vloer zorgt voor een harde toplaag die je vloer jarenlang beschermt tegen slijtage, vuil en vocht. Dit betekent niet alleen dat je vloer er mooier uit blijft zien, maar ook dat hij langer meegaat.

2. Verschillende afwerkingen mogelijk

Wanneer je denkt dat vloerlak alleen geschikt is voor een glanzende vloer, dan heb je het mis! Er is tegenwoordig ook vloer met een matte of zijdeglans finish. De uitstraling van je interieur wordt dus geen geweld aangedaan, alleen omdat je de houten vloer wilt beschermen met een lak.

3. Kleur je vloer!

Speel je met het idee om de kleur van je vloer te veranderen? Dan kun je ervoor kiezen om je vloer te kleuren met kleurolie en daarna goed af te lakken voor beter kleurbehoud en bescherming tegen vloeistoffen. Dit is een geweldige manier om je vloer een persoonlijke touch te geven en hem nog beter te beschermen. Kies een kleur die past bij de rest van je interieur en maak van je vloer een echte blikvanger.

4. Onderhoudsvriendelijk

Een gelakte vloer is ook erg makkelijk te onderhouden. Met een vochtige doek of mop verwijder je eenvoudig vuil en stof. Zo blijft hij er als nieuw uitzien. Ook hoe je je geen zorgen te maken over vlekken die in je vloer trekken. Kortom: een gelakte vloer is gemaakt om op te leven.

5. Kosten besparen op onderhoud

Een gelakte vloer gaat jarenlang mee en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Hierdoor kun je op termijn flink geld besparen. Een gelakte vloer is dan ook een slimme investering in je interieur.

Alleen maar voordelen

Wanneer je geen houtlook vloer wilt, maar een echte houten vloer, is het laten lakken van je vloer een echte aanrader. Het is een slimme keuze om je vloer te beschermen tegen slijtage, vuil en vocht. Bovendien zijn er veel verschillende afwerkingen mogelijk en kun je meteen je vloer een persoonlijke touch geven door hem te kleuren. Een gelakte vloer is daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk en kostenbesparend op de lange termijn. Kortom, laat je vloer lakken en geniet zorgeloos van je mooie houten vloer!