Gietvloer in nieuwbouwhuis

3 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in hun nieuwbouwwoning. Vanwege het gebruiksgemak en de luxueuze uitstraling. Maar natuurlijk ook omdat het perfect samengaat met de vloerverwarming die tegenwoordig standaard is in nieuwbouwhuizen. In dit artikel zetten we de 3 redenen om in nieuwbouw voor een gietvloer te kiezen op een rij.

1. De perfecte basis voor je interieur

De vloer is de basis van je interieur. En een goede basis: dat is een gietvloer zonder twijfel. Gietvloeren zijn in alle kleuren verkrijgbaar en in diverse stijlen, zoals een PU vloer, epoxyvloer en een betonlookvloer. Verder zijn er nog extra opties qua afwerking, zoals mat of hoogglans. Met een naadloze gietvloer in je nieuwbouw huis ben je verzekerd van een strakke vloer met een tijdloze uitstraling.

2. Duurzaam en weinig onderhoud

Gietvloeren hebben een slijtvast karakter en zijn eenvoudig schoon te houden. Er zijn geen naden en kieren en de zijkanten worden netjes dichtgekit. Dat maakt het een heel prettige vloer om te stofzuigen en te dweilen. Met andere woorden: het is een duurzame vloer waar je jarenlang plezier van zult hebben en die lang mooi blijft zonder al te veel onderhoud.

3. Wordt voor je gelegd

Een gietvloer plaatsen is niet iets dat je zelf even doet. Dat is vakwerk dat je uitbesteed aan een professional. En dat is eigenlijk ook wel makkelijk. Wanneer je het goed coördineert met de bouw van je nieuwbouwhuis ligt de gietvloer er dan ook al in voordat je de sleutel krijgt en kun je meteen je spulletjes op de juiste plek zetten.

Een makkelijke keuze

Met een gietvloer heb je eindeloze design mogelijkheden in kleuren en materialen. En dat maakt het een makkelijke keuze wanneer de vloer van je nieuwbouwhuis ook geschikt moet zijn voor vloerverwarming. Liever een ander soort vloer? Ook een PVC vloer is ideaal voor vloerverwarming.