Keukenblok: de perfecte keuken voor kleinere ruimtes

Keukenblok: de perfecte keuken voor kleinere ruimtes
Heb je niet genoeg ruimte in huis voor dat kookeiland of die hoekkeuken, maar wel behoefte aan een functionele keuken? Niet getreurd, want ook met een keukenblok beschik je over een sfeervolle keuken die van alle gemakken voorzien is. Een keukenblok beschikt namelijk niet alleen over een opberg- en werkruimte, maar is ook voorzien van een spoelbak en keukenapparatuur. Vanwege de compacte afmetingen is hij ideaal voor kleine woningen, maar ook voor studentenkamers, vakantiehuizen en wooncontainers. In dit blog vertellen we je meer over het keukenblok en waarom het de perfecte keuze is voor kleinere ruimtes!

Complete keuken

Een keukenblok, oftewel een rechte keuken, is zeer functioneel. Alles wat je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden zit erin. Want naast voldoende werkoppervlak, kun je er ook een spoelbak en de nodige keukenapparatuur in kwijt. Zo beschik je over een volwaardige keuken in een compacte opstelling.

Beschikbaar voor elke woonstijl

Keukenblokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Je kunt je keukenblok dus perfect afstemmen op de rest van je interieur. Houd je van een moderne uitstraling? Ga dan voor een strak, wit keukenblok. Liever een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een houten keukenblok met betonnen werkblad. Of ga mee met de trend van het jaar: matzwarte kastjes met een dun houten keukenblad. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar.

Van alle gemakken voorzien

Maar het belangrijkste voordeel van een keukenblok is toch wel dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt. En omdat een keukenblok vaak van alle gemakken is voorzien, hoef je geen concessies te doen op het gebied van functionaliteit.

Meer keuken op minder oppervlak

Met een keukenblok ervaar je alle voordelen van een volledig uitgeruste keuken, zonder dat je daar een grote ruimte voor nodig hebt! Ook qua ontwerp heb je meer dan genoeg mogelijkheden. Het is dan ook niet vreemd dat je ze vaak terugziet in kleine woningen, studentenkamers en vakantiehuizen. Ook past een kleine keuken helemaal in de trend om kleiner te gaan wonen.