Notariswoning (laten bouwen)

herenhuis laten bouwen

Notariswoning (laten bouwen)

Een notariswoning is een statig pand en kan eigenlijk het beste worden omschreven als een herenhuis met maar één verdieping. Deze bouwstijl uit de 19e eeuw bevat veel symmetrie; staat met de lange zijde naar de weg; heeft de voordeur in het midden van de gevel zitten en beschikt over veel mooie details. Met andere woorden: een mooie, ruime woning met een tijdloze uitstraling. Maar moet u er één kopen? Of kunt u beter een notariswoning op maat laten bouwen? In dit artikel gaan we er verder op in.

Notariswoning kunt u beter laten bouwen

De notariswoning spreekt veel mensen tot de verbeelding. Toch kunt u er, als u er het geld voor heeft, beter één laten bouwen dan er één kopen. Dit zit als volgt: een pand uit de 19e eeuw beschikt niet over moderne isolatie, bedrading en vele andere zaken, die tegenwoordig normaal zijn of zelfs verplicht. Wanneer u dit allemaal up-to-date moet maken, betaalt u de hoofdprijs. Ook bij een gerenoveerde notariswoning zult u dit in de prijs terugzien. Zelf een notariswoning laten bouwen is bijna altijd voordeliger.

Voordelen laten bouwen notariswoning

Door zelf een notariswoning te laten bouwen, voldoet deze meteen aan de laatste eisen op woongebied. HR-beglazing, zonnepanelen, A-klasse isolatie, goed deurbeslag, moderne meterkast, nieuwe leidingen en noem het maar op. Ook kunt u de woning direct levensbestendig laten maken, met een badkamer en slaapkamer beneden. Zo heeft u alles direct goed voor elkaar met ook nog eens een woningindeling die helemaal naar wens is. Ook loopt u niet het risico dat u tegen verrassingen aanloopt tijdens de verbouwing.

Laten bouwen is voordelig

Zelf een notariswoning laten bouwen is bijna altijd voordeliger. Bovendien kunt u hem dan ook laten bouwen waar u wilt. Zo kunt u ook nog eens goedkoper bouwen door voor een locatie met goedkopere bouwgrond te kiezen. Vond u dit een interessant artikel? Lees dan ook onze andere woonblogs