Populair bij EIKENvakman; de eiken H-poot

EIKENvakman.nl is een gespecialiseerde webshop in eikenhout producten voor binnen. De basis van onze online collectie betreft een ruime collectie eiken bladen en eiken tafelbladen, maar ook vindt u bij ons prachtige tafelpoten van eikenhout & staal. In een serie blogartikelen vertellen wij u wat meer over populaire producten. Dit keer gaan we dieper in op de H-poot van eikenhout; Een prachtige sfeervolle eiken tafelpoot met een klassieke vormgeving & een robuuste uitstraling, ideaal geschikt voor een sfeervolle & warme eiken tafel (van minimaal 100 cm breed!).

Eiken H poot bij EIKENvakman.nl.

Een prachtige eikenhouten H-poot van massief rustiek eikenhout (bevat noesten & scheuren) met een vochtpercentage van circa 12%, ideaal voor binnen dus! Deze H vormige tafelpoten worden met de hand vervaardigd door ervaren houtbewerkers. Het eikenhout wordt geschaafd en vervolgens licht opgeborsteld, zodat de nerven net wat duidelijker zichtbaar zijn. Voor een stevige en eenvoudige bevestiging is de eiken H tafelpoot voorzien van een stalen montageplaat van 4 mm dik. Deze montageplaat is gepoedercoat (zwart) en voorzien van 8 gleufgaten, 4 per ‘lange zijde’.

De specs.

De H tafelpoot, die u altijd per set ontvangt (2 stuks dus) is 12×12 cm, heeft een breedte van 75 cm (onderzijde) en een breedte van 96 cm (montageplaat – bovenzijde). De hoogte is 72 cm en de poot is massief, vervaardigd uit geschaafde eiken delen (circa 2 cm dik) van rustiek eikenhout kd 10-12%. Dit vochtpercentage is – t.o.v. ‘vers eikenhout (ad 20-25%) – ideaal voor binnen. KD 12% eikenhout zal bij binnen plaatsing, uitgaande van een normale en stabiele situatie op het gebied van temperatuur en vochtgehalte, niet tot nauwelijks meer werken (krimpen, uitzetten, vervormen, scheuren). De delen zijn ‘licht rustiek’ en bevatten kleine noesten, scheurtjes en oneffenheden, houdt hier dus rekening mee.

Wilt u meer weten, bekijk deze eiken tafelpoot – en uiteraard ook meteen even alle andere! – bij eikenvakman, de eikenhout specialist!