Ideeën voor decoratie van je studentenhuis

hamulight

Verhuizen naar een studentenhuis is voor de meeste studenten en jongeren altijd even wennen, zeker als ze verder alleen maar bij hun ouders of verzorgers hebben gewoond. Het kan lastig zijn om te bedenken hoe je een nieuw huis of een nieuwe kamer op zo’n manier kan inrichten dat het voelt als jouw eigen plek. Je eigen meubilair meenemen kan hier al heel erg mee helpen, omdat dit al vertrouwd is. Ook gebruiken veel inwoners van een studentenhuis lichtjes om hun kamer of huis mee te decoreren. Je kunt bijvoorbeeld led verlichting buiten je raam of je deur hangen, of binnen boven je bed of bureau.

Een gezellige sfeer creëren

Het is niet voor niets dat veel studenten en jongeren besluiten om lichtjes te kopen en daar hun kamer mee op te vrolijken. Vooral kleine lichtjes en lampjes met een warme kleur of ondertoon zorgen voor een knusse en gezellige sfeer in een studentenkamer, waardoor het gelijk meer als een eigen kamer voelt. Verlichting is ook heel gemakkelijk om aan te schaffen, zowel in een fysieke winkel als online, bijvoorbeeld bij Hamulight. Een laatste reden om lichtjes te gebruiken om je nieuwe kamer een huiselijke sfeer te geven is dat veel lichtjes helemaal niet duur zijn om aan te schaffen.

Vertrouwde en gezellige meubels

Het meenemen van je eigen meubels kan ook heel erg helpen bij het creëren van een eigen, gezellige woonruimte. Dit meubilair is dan al vertrouwd, dus dan is het makkelijker om te wennen aan het huis zelf en aan de woonomgeving. Dit wordt alleen lastig in het geval van bijvoorbeeld onderhuren, omdat je dan over het algemeen de meubels van de andere huurder gebruikt. Toch kan je dan de ruimte nog steeds opleuken met kleine decoraties of sfeerverlichting. Het is ook moeilijk om je eigen meubilair mee te nemen als je erg ver van je vorige adres gaat wonen. In dat geval zou je kunnen kijken naar tweedehands meubilair online of in een kringloopwinkel.