Laminaat

Laminaat: waarom is het zo populair?

Laminaat: als er één soort vloer populair is binnen Nederlandse woningen, dan is het deze vloer wel. Het is al jarenlang verkrijgbaar en sinds zijn intrede gebruiken we laminaat volop in zowel onze woningen als op kantoor. Dit is zeker niet raar, want laminaat is in allerlei stijlen, tinten en dessins verkrijgbaar. Wilt u een nieuwe vloer uitzoeken en overweegt u laminaat? In dit blog leest u alles over de voordelen van laminaat.

Laminaat: net echt

Voor veel puristen en liefhebbers van écht hout, heeft een authentieke houten vloer natuurlijk nog altijd de voorkeur. Maar mensen die iets zoeken wat iets voordeliger en meer praktisch is, gaan toch eerder voor laminaat van goede kwaliteit. Een houten vloer ziet er natuurlijk mooi uit, maar het is prijziger. Niet iedereen is bereid een dusdanig hoog bedrag voor een vloer te betalen. Gelukkig is laminaat vandaag de dag niet meer van echt hout te onderscheiden. Goed laminaat heeft namelijk een reële houtprint en een lichte bewerking die ook wel embossment wordt genoemd. Dat geeft de vloer een realistische en voelbare structuur, zoals echt hout.

Laminaat in elke ruimte

Het fijne van laminaat is dat het in elke ruimte toe te passen is. Zelfs in de keuken en in de badkamer kan het probleemloos gebruikt worden. Er bestaan namelijk waterbestendige laminaatvloeren die vochtwerend zijn. Zelfs op de trap kunt u gewoon laminaat (laten) leggen. Als klap op de vuurpijl kan laminaat ook prima samen met vloerverwarming. Laminaat is dus niet voor niets zo populair.

Voordelen van laminaat

Laminaat ziet er dus prachtig uit en biedt veel gemak. Het kan in elke ruimte gelegd worden en daarnaast biedt het ook de volgende voordelen:
  • er is een groot aanbod aan prints
  • het is makkelijk te leggen
  • het is onderhoudsarm
  • het is slijtvast
  • u kunt het met vloerverwarming combineren

Laminaat op de juiste plek kopen

Bent u om en gaat u laminaat kopen voor uw woning? Dan is het advies altijd om naar een speciaalzaak te gaan. U weet dan zeker dat u een ruime keuze heeft en het juiste advies krijgt voor uw situatie. Wilt u meer inspiratie op het gebied van wonen en interieur? Lees dan snel nog wat meer van onze blogs!