Redenen om te kiezen voor een schatting van je huis

schatting van je huis

Een schatting van de waarde van je huis laten maken: is dat de moeite waard? Wij denken dat zo’n gratis schatting van je huis absoluut de moeite waard is en geven je de vijf belangrijkste redenen.

Reden 1: Weet de juiste prijs

Als je een huis wilt kopen of verkopen, heb je misschien al een idee van de (vraag)prijs. Maar: is deze prijs wel reëel? Koop je niet te duur of verkoop je niet te goedkoop? Met een gratis schatting van je huis hoef je niet zelf subjectief te gaan schatten, maar krijg je een echt oordeel van een expert.

Reden 2: Onafhankelijk advies

Via internet vind je allerlei sites waar je in een paar clicks de waarde van je huis zou kunnen berekenen. Hoewel deze sites soms een goede voorspelling opleveren, is deze nooit volledig accuraat. Door een expert in te schakelen, krijg je een veel accuratere voorspelling.

Reden 3: Je weet hoe je er financieel voorstaat

Met de waarde van je huis kun je ook veel meer doen dan alleen verkopen of kopen. Zo kan het weten van de waarde je ook helpen bij de hypotheek. Door de schatting kun je alvast nadenken over de aankoop van een nieuwe woning, een overbruggingskrediet bekijken of een herfinanciering wilt aangaan.

Reden 4: Bij een verbouwing

Ook bij een verbouwing kan een waardeschatting enorm veel informatie opleveren. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verbouwen met het idee om de waarde te verhogen, hoeft dit helaas niet altijd zo te zijn. bij een waardeschatting kun je je bouwplannen overleggen met de expert, om zo te kijken of je plannen ook daadwerkelijk tot de gewenste waardeverhoging zullen gaan leiden.

Reden 5: Energiezuinigheid

Het inschakelen van een expert brengt ook allerlei extra kennis met zich mee. Zo kan een goede professional je ook helpen bij al je vragen over de energiezuinigheid van je huis, bijvoorbeeld over het oplossen van eventuele problemen. Deze informatie kan erg waardevol zijn, zeker wanneer je ook een verplicht energielabel aan moet gaan vragen.
Wil je na het lezen van alle voordelen ook een gratis schatting van je huis ontvangen? Dan is Heylen Vastgoed, een vastgoedkantoor in Antwerpen, misschien wel de beste keuze. Hier kun je eenvoudig een gratis waardeschatting aanvragen.