Zo kies je het juiste bed

bed

Je hebt al een lange tijd hetzelfde bed of je voelt aan dat je een nieuwe nodig hebt. De keuze voor een nieuw bed is een belangrijke keuze. Je wilt namelijk het juiste bed kiezen, omdat je hier veel uur in door zult brengen. Inspiratie nodig voor een bed kiezen. Bekijk hieronder een overzicht met alle verschillende bedden die er zijn. Zo kom je erachter welk bed het beste bij jou past.

Welke type bedden zijn er allemaal?

Tijdens het zoeken naar een nieuw bed zal je verschillende termen tegenkomen. Iedereen weet bijvoorbeeld wat er wordt bedoeld met een één- en een tweepersoonsbed en de meeste mensen kennen ook een twijfelaar. Maar er zijn nog meer type bedden waar je aan kunt denken bij het kopen van een nieuw bed.

  • Heb je al gedacht aan een verstelbaar bed? Bij deze bedden kan het voeteneind of het hoofdeind versteld worden. Dit kan met de hand of elektronisch. Ideaal voor mensen die graag wat rechterop zitten wanneer ze televisiekijken vanuit bed of voor mensen die een blessure aan het been hebben en het been of de benen hoger moeten liggen voor de doorbloeding.
  • Ook is er een kapiteins bed. Bij dit soort bedden zit er een laden bodem in. Erg handig wanneer je veel spullen hebt en het prettig vindt om deze onder het bed op te ruimen.
  • Hemelbedden worden ook vaak gekozen. Deze zal je het vaaks om vakantie tegenkomen. De bedden zien er mooi uit doordat er 4 pilaren op de hoeken van het bed staan. Dit kan o.a. handig zijn voor het ophangen van een gordijn, maar daarnaast ziet het er in veel gevallen ook fraai uit.
  • Verder heb je de keuze uit een luchtbed of een waterbed. Deze bedden kunnen fijn liggen en hoewel ze steeds beter worden gemaakt, bestaat er nog vaak discussie over de vraag hoe goed deze bedden zijn om op te slapen.